2019. a Mesimummud

Rahvusvahelise interaktiivse mälumängu „Mesimumm“ kolmas lõppvoor toimus 15. märtsil. Mäng „Mesimumm“ sai enda tiiva alla 11 võidumeeskondi Eestist, Leedust ja Valgevenest. Juubelimängu lõppvoor oli pühendatud Kosmosele. Võistkondade osalejad vastasid küsimustele bioloogia, keemia ja füüsika teemadel. Töölehed olid värvikalt kujundatud ning omasid originaalseid pealkirju. Keemia töölehe nimetus oli „Kosmokeemia“, füüsikas – „Universumi avarus“ ning bioloogias „Kosmiline aiandus“.

Vulkaani valmistamisel iga võistkond lähenes loominguliselt. Võistlejad näitasid oma teadmisi ja nutikust filmi valmistamisel ning reaktiivliikumise modelleerimisel. Huviga lapsed sooritasid ülesandeid bioloogias.

Pärast pingutavat teaduslikku tegevust ootas kõiki tantsuline töötuba, mille viisid läbi 12. klassi õpilased Diana Demidova ning Anita Malõševa.

Unustamatud elamused jäid mängu osalejatele Eesti mustkunstniku Dmitri Zorini esinemisest.

Juubeli kohtumine lõppes tulemuste teadustamisega ning autasude, auhindade ja meenete jagamisega.

Kolmanda koha saavutas Lasnamäe Gümnaasiumi võistkond (login lasgy),
teise koha – Gustav Adolfi Gümnaasium (login gag1),
esimese koha – teine Gustav Adolfi Gümnaasiumi võistkond (login gag2).

Haabersti Vene Gümnaasiumi võistkond saavutas auväärse viienda koha ning saavutas auhinna kui ebastandardse mõtlemisviisiga reaktiivliikumise modelleerimisel. Siinkohal tuleb ka ära märkida, et meie võistkonna neiud said bioloogia küsimuste vastamisel enim punkte.

Traditsiooniliselt tseremoonia lõpetamisel ootas pidulikul laual mängu võistlejaid maitsev ja kaunis tort „Mesimumm“.